Reklam denilince akla birçok yöntem geliyor. Görsel medyanın internetle birlikte etkinliğinin tartışılmaz hale geldiği düşünülse de promosyon, reklam etkinliği yönünden hâlâ ön sıralardaki yerini koruyor. Reklama ayrılan bütçenin büyüklüğü, her zaman reklamın etkinliği anlamına gelmiyor. Uzmanlar, bir bez sırt çantası üzerinde bulunan bir logonun, televizyonda gösterilen bir reklamdan daha etkili olabileceğini söylüyorlar.

Uzmanların en sade haliyle bez sırt çantaları üzerinden çıkarak tartışmaya açtığı reklam etkinliğinin birçok gerekçesi bulunuyor. Çoğu insan reklamlarla birlikte kanal değiştirmeyi tercih ediyor. Bilgisayarda bir konuya odaklanmışken çıkan reklamı engellemek için eldeki imkânlar kullanılıyor. Halbuki kişinin duruşuyla bütünleşmiş bir çantadaki bir marka, bilinçaltında yerini alıyor.


Geçmişten Bir Dokunuş

Sokakta yürürken binlerce farklı insanla karşılaşıyoruz. Hiçbir ayrıntının dikkatimizi çekmediğini zannetsek de aslında bazı detayların bilinçaltında yerini aldığını sonra yaşadığımız olaylar sırasında fark ediyoruz. Bir koku, bir desen veya bir renk diğerlerinden sıcak geliyor. 

Reklamların temel hedefinin bu olduğu biliniyor. Açıkça müşteriye hitap eden reklamlar zaman zaman etkili olsa da bir süre sonra sıradanlaşıyor ve güven kaybına sebep oluyor. Oysa farklı zamanlarda ve ortamlarda, farklı insanların taşıdığı promosyon sırt çantaları üzerinde görülen bir yazı, doğrudan bir reklam çağrışımı yapmıyor ve sık sık görülse bile olumsuz bir tepkiye sebep olmuyor.

Her İşe Uygun

Promosyon ürünlerin reklam açısından etkinliği;

  • Ürünün kalitesine,
  • Ürünün kullanım sıklığına,
  • Ürünün, ürünü taşıyan üzerindeki ayırt edici etkisine göre değişiklik gösteriyor.

Ürün ne kadar ucuz ve çok kullanılır olsa da kalite büyük önem taşıyor. Kalite, promosyonun reklam etkisini iki yönüyle etkiliyor. Kullanılan ürün ne kadar kaliteli ise promosyonu taşıyan kişi tarafından taşınma sıklığı o kadar fazla oluyor. İkinci etkisi de kaliteli ürün üzerindeki yazı veya amblem, ilgili firmanın kalitesi konusunda da bilinçaltında bir algı oluşturuyor.

Ne kadar Çok Kullanılıyorsa O Kadar Çok Görünür

Ürünün kullanım sıklığını, kalitesinin yanında kullanım amacı da belirliyor. Sırt çantalarının gençler arasında yaygın kullanımının sebeplerinden belki de en önemlisi ise çok amaçlı kullanılabiliyor olmasıdır. Kitaptan cüzdana kadar her türlü eşyanın taşınabildiği sırt çantaları, kullanıcı açısından büyük kolaylık sağlıyor. Kullanımı kolay ve pratik olan sırt çantaları, parkta yürüyen insanlardan otobüste seyahat eden yolcuya kadar özellikle gençlerin sürekli yanında bulunuyor.


Çanta Tarzın Bir Parçasıdır

Ürünün, ürünü taşıyan üzerindeki ayırt edici etkisi ise ürün kalitesi ve kullanıcının tarzının bir bileşenidir. Kullanıcı tarzına etki etmek genellikle mümkün olmuyor. Dolayısıyla promosyon çanta imalatı konusunda kaliteden ödün vermeyen firmaya gelerek kaliteyi tercih etmek bu konudaki kontrol edilebilir değişkende avantaj sağlanması en etkin çözüm olarak karşımıza çıkıyor.

Gençlerin dinamik hayat tarzıyla en uyumlu eşyalar arasında görülen sırt çantaları, promosyon olarak seçilebilecek eşyaların da başında yer alıyor.

Bez Sırt Çantası İmalatı

İmalat sektöründe tecrübe büyük önem taşıyor. Firma, tecrübesi ve yenilikçi reklam anlayışıyla promosyon bez çanta imalatı konusunda sektörün önde gelenleri arasında yer alıyor. Dikkat çeken ve işlevsel dizaynıyla ürünlerinde kalite, şıklık ve işlevselliği bir araya getiriyor.

Uygun Ürünü Ucuza ve Zamanında Alın

Firmalar, ürünlerini zamanında teslim etmediklerinde bunun karşılığında belli bir miktarda zarara uğrayabiliyor. Müşteri nazarında oluşan güven kaybını farklı yöntemlerle gidermek mümkün olabiliyor. Oysa promosyon ürünler, zamanında teslim edilmemişse reklam şansınızı kaybediyorsunuz. Yılbaşında verilecek promosyon bez sırt çantasını vermek için en yakın özel günü beklemek durumunda kalınıyor. Promosyon üreten firma, öncelikle zamanında ve ürün kalitesi konusunda taviz vermiyor. Kaliteyi ucuza ve zamanında almak için irtibat kurmak da size kalıyor.