Günümüzde insanlar eşyalarını taşıdıkları çantalar dekoratif bir eşyaya dönüşmüştür. Bu çantalar çeşitli ihtiyaçlar için kullanılıyor ve her gün farklı bir modeli ile karşılaşabiliyoruz. Bazı çanta modelleri özel ihtiyaçlar için ve belli zamanlarda kullanılıyor. Fakat bazı çantalar günlük hayatın bir vazgeçilmez eşyası gibi sık sık kullanılır. Çantalar el çantası, kol çantası ve sırt çantası gibi farklı çeşitlere sahiptir. Kullanım amaçlarına göre bu çantalar farklı alanlarda kullanılabilirler ve farklı özelliklerde üretilirler.




Sırt Çanta Modelleri

Çanta modelleri içerisinde en kullanışlı ve en fazla kullanılan model sırt çantası modelidir. Sırtta taşındıkları için daha avantajlı ürünlerdir.

Sırt çantaları kullanım alanlarına göre çeşitleri şunlardır:

  • Dağcı sırt çantaları
  • Sporcu sırt çantaları
  • Bayan sırt çantaları
  • Okul sırt çantaları
  • Seyahat sırt çantaları

    Bu çanta modelleri sırt çantasının en fazla kullanıldığı alanlardır. Bu alanların dışında da kullanılan sırt çantaları bulunur. Sırt çantası kullanımının birçok avantajları da bulunuyor.

    Dağcı Sırt Çantaları

    Dağcıların hemen hemen hepsi sırt çantayı tercih ederler. Bu çantalar dağcılar için daha kullanışlı ve sırtta taşındığı için ağırlığı daha az hissedilen bir çanta modelidir. Dağcı sırt çantaları diğer modellere göre daha büyük ve dağcılıkta kullanılabilecek tüm ihtiyaçlar göz önünde tutularak üretilmiştir. Dağcı sırt çantalarında daha fazla bölme bulunur. Yürüyüş ve tırmanma sırasında ihtiyaç bulunan tüm malzemeler sırt çantası ile taşınabilir. Bu çantalar çok sağlam ve kullanışlı bir malzemeden yapılırlar.

    Sporcu Sırt Çantaları

    Sırt çantaları tercih edenler arasında sporcular da bulunur. Sporcular maç sırasında kullandıkları forma, ayakkabı ve bandaj gibi malzemeleri sırt çantası ile taşır. Halı saha maçları veya spor salonlarında spor yapan kişiler bu çantaları kullanırlar. Spor amaçlı kullanılan sırt çantaları su geçirmez bir üründen yapılır.

    Sporcular havlu, şampuan gibi duş malzemelerini de bu çantalarda taşır. Dağcılıkta kullanılan çantalara göre daha küçük olan çantaların yanlarındaki bölmeler sayesinde taşınacak içecekler daha ulaşılabilir bir yerde bulunur. Promosyon sırt çantaları içerisinde bu ürün daha çok kullanılır.




    Bayan Sırt Çantaları

    Bayanların kullandığı farklı çanta modellerinden biri de sırt çantalarıdır. Özellikle kıyafete göre çanta seçimi yapan bayanlar spor elbiseler ile sırt çantaları tercih ederler. Bayanlar çantalarında makyaj malzemeleri ve cüzdan gibi birçok malzeme taşırlar. Bu sırt çantaları genellikle görüntüsü şık ve küçük boyutlarda olur. Bu sırt çantalarından bazı modelleri kol ve omuz çanta modeline de dönüşebilir. Promosyon bez çanta imalatı bayan çantalara örnek gösterilebilir.

    Okul Sırt Çantaları

    Sırt çantası okullarda da kullanılabilir. Özellikle ilkokula giden öğrenciler okul hayatına sırt çantaları ile başlar. Yani insanların kendilerine özel olan ilk çantaları sırt çantalarıdır. Bu çantalarda genellikle üç bölüm vardır. Kitaplar, defterler ve kalemler için hazırlanmış üç bölümde herkes tarafından kullanılır. Lise ve Üniversite öğrencileri de sırt çanta tercih edebilirler. Birçok üniversite öğrencisi sırt çantasını tercih eder ve kullandıkları malzemeleri bu çantalar ile taşırlar.




    Seyahat Sırt Çantaları

    Üniversite öğrencileri ve yaz tatiline az eşya ile giden kişiler bu eşyaları sırt çantasında taşır. Bu eşyalar için valiz kullanmak istemeyen kişiler daha rahat ve taşıması kolay olan sırt çantalarını kullanarak daha rahat edebilirler. Veya aile ile birlikte yapılacak Seyahat sırasında özel eşyalar için sırt çantası kullanırlar. Seyahat için üretilen sırt çantalarının bölmeleri az olur ve bu bölmeler diğer modellere göre daha büyüktür. Bu çantalar daha sağlam ve dikişleri daha sık yapılır. Promosyon çanta imalatı için uygun bir model değildir.


    Diğer Blog Yazılarımız

    Promosyon Erkek Sırt Çantaları

    Promosyon Kadın Sırt Çantaları

    En Çok Satan Promosyon Çantalar ve İnsanlar Neden Onları Seviyor.

    Promosyon çanta imalatı hakkında blog yazıları https://promosyon-canta-imalati.blogspot.com/

    Pinterest - Avrupa Çanta