Dünyanın birçok ülkesinde, farklı ürün türlerinde fason üretimler yapan firmalar vardır. Fason üretim, firmanın başka bir firma ve marka adına belirlenen ürünlerin üretimini yapmasıdır. Fason çanta üretimi yapan firmalar, farklı markaların çanta tasarımlarını yapılan anlaşmaya göre belirli sayıda üretimler yapıyor. 

Sektörel üretimler için kurulan fabrika ya da atölyeler faaliyetlerini devam ettirebilmek için üretim kapasitelerini doldurmak zorundadır. Kendi ürünleri ile üretim kapasitesi dolmadığı zaman fason üretim seçeneklerini değerlendirir.

Kaliteli Promosyon Çantası İmalatı Yaptırmak İçin Dikkat Edilecek Konular nelerdir öğrenmek için bu yazımızı okuyabilirsiniz

Fason Promosyon Çanta Üretimi Nasıl Yapılır?

Çanta imalatçıları, üretim maliyetlerini düşürmek ve zaman tasarrufu yapmak için fason üretim yöntemlerini tercih ediyor. Firmalar, yeni bir ürün tasarımı yaptıklarında, o ürünün üretilmesi için ek yatırımlar yapmak zorunda kalabiliyor. 

Fason üretimler yapan firmalar kendi sistemlerini kurdukları için üretilecek ürün başına fiyatlarla daha uygun fiyatlara ürünün üretilmesini sağlıyor. Çanta markaları, çanta modellerine ve özelliklerine göre fason üretim yapan firmalarla anlaşma yaparak istenilen sayıda ürünün kısa sürede üretilmesini sağlayabiliyor. Marka sahibi olan firmalar, üretimi yapacak olan firmaya ürün tasarımını ve özelliklerini verir üretimin yapılmasını ister. Avrupa Çanta olarak Promosyon toptan çanta imalatı yapan lider firmayız ve tüm Türkiye'ye hizmet veriyoruz.

Promosyon Çanta Nedir? daha ayrıntılı bilgi için bu yazımızı okuyun


Fason Çanta İmalatçıları

Çanta çeşitlerini inceleyenler aynı markaya ait çok farklı modellerin yer aldığını görebiliyor. Fason çanta imalatçıları, birden fazla marka ile çalışabiliyor ve istenilen modelin üretilmesini sağlıyorlar. 

Çanta sektöründe ve diğer sektörlerde tanınmış markaların büyük bir bölümü fason üretim yöntemini kullanıyorlar. Dünyanın farklı ülkelerine ait olan çanta markaları birçok üretimini farklı ülkelerdeki fason üretim yapan firmalara yaptırıyor. Türkiye’de çok sayıda fason çanta imalatçısı olan firma vardır. Fason üretimler, tekstil ve tüm ürün türlerinde yapılıyor.

Kişiye Özel Çanta İmalatı

Kişiye özel çanta imalatı yapan firmalar, fason üretim modeli ile üretimin daha hızlı yapılmasını sağlıyorlar. Çanta markaları çoğu zaman dünyanın her yerine ürün yetiştirmekte zorlanabiliyor ve taleplere yetişemiyor. Fason üretimler sayesinde tüm ürünlerini istenilen zamanda hazırlayabiliyor. 

Çantalar, günlük hayatta kişilerin yaşam konforuna katkı sunuyor. Kişiye özel çanta imalatında her zaman yeni tasarımlar kullanılıyor. Çanta modellerinde çeşitlerin çok fazla olması markaları fason üretime yönlendiriyor. Müşteri taleplerine göre özel hazırlanan her çanta modelinin üretilmesi ayrı bir yatırım gerektirebiliyor. Bazı sektörlerdeki firmalar, müşterilerine ürün sunabilmek için özel çanta çeşitleri için fason üretim yaptırıyor.

Promosyon Çanta İmalatçıları

Firmalar, marka ve ürün reklamlarını yapabilmek için promosyon çanta çeşitlerini kullanabiliyor. Promosyon çanta imalatçıları, müşterilerinden gelen taleplere göre mümkün olan en uygun fiyat seçenekleri üretimlerini yaparlar. İstenilen kalite ve modelde üretimler yapılıyor. Promosyon çanta modelleri şunladır.

  • Torba çantalar,
  • Bez Çantalar,
  • Soğutucu Termos Çantalar,
  • Laptop Çantaları,
  • Kongre ve Sempozyum Çantaları,
  • Fuar Çantaları
  • Okul çantaları,
  • Bel çantaları,
  • Plaj çantaları,
  • Sırt çantaları,
  • Bebek çantaları,
  • Postacı ve Omuz Çantaları,
  • Makyaj çantaları,
  • Sağlık çantası,

Fason olarak üretilen ve promosyon olarak kullanılan çok fazla çanta modeli vardır. Çanta imalatçıları müşteri firmanın taleplerine göre farklı modellerin üretimlerini yapar, isteğe göre çanta üzerine baskı yöntemlerini kullanırlar.


Fason Üretim Yaptırmak İsteyenler

Fason üretim yaptırmak isteyenler, ürün çeşitlerine göre farklı firmalardan teklifler alırlar. Firmanın imalat için altyapı sistemi, kapasitesi ve hizmet kalitesi incelenerek seçimler yapılır. Marka sahibi olan firmalar, fason üretimlerinde ürün kalitesine ve markanın korunmasına dikkat edilmesini isterler. 

Fason üretim yaptırmak isteyenler, ürünün üretilmesi ve ortaya çıkması için başkasına bağlı kalırlar. Bu fason üretimde dezavantaj olarak gösterilir. Ancak üretim maliyetini düşürmek açısından da büyük avantajlar sağlar. Fason üretimler için marka sahibi firma ile fason üretim yapan firma arasında yapılacak olan üretimle ilgili üretim sözleşmesi yaparlar.