Firmaların, kişi ve kuruluşların kendi tanıtımlarını yapmak için uyguladıkları en önemli yöntemlerden biri promosyon ürün hediye edilmesidir. Potansiyel müşteriler üzerinde olumlu etki bırakan ve uzun süre hatırlanmayı sağlayan promosyonların tanınırlığı ve satışları artırdığı bir gerçektir. Promosyon çanta çeşitleri de bu alanda en çok değer gören ürünlerin başında gelir. Kaliteli bir promosyon çanta yaptırmak istiyorsanız bu yazı size rehber olacaktır.

Elbette promosyon çanta seçiminde kaliteli olması, sık kullanılan modellerin tercih edilmesi, renk ve desen yönünden herkese hitap etmesi gibi dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kaliteli promosyon çantası imalatı konusunda güvenin adresi olan firmamız doğru tercihlerin yapılması için destek verecektir.

Promosyon çanta yaptırmadan önce Promosyon Çanta Nedir? diye merak ediyorsanız bu yazıyı okumalısınız.


En Çok İlgi Gören Promosyon Çanta Çeşitleri

En çok ilgi gören promosyon çantaların ortak noktalarından biri fiyat kalite performanslarının yüksekliğidir. Uygun fiyata yüksek kaliteli ürünleri satın almak ve potansiyel müşterilere ulaştırmak genel bir tercihtir. Ayrıca çeşit, model, renk, desen gibi özellikleriyle geniş kitlelere hitap edebilecek çantalar da yoğun ilgi görür.

Hitap edilen müşteri portföyüne göre değişmekle birlikte en çok tercih edilen çanta modelleri şunlardır:

  • Sırt çantaları
  • Okul çantaları
  • Ham bez promosyon çantaları
  • Kongre ve evrak çantaları
  • Spor çantaları
  • Kozmetik ve makyaj çantaları
  • Termos çantalar
  • Laptop Çantaları
  • Postacı Omuz Çantaları
  • İp Büzgülü Çantalar
  • Plaj Çantaları
  • Deri Çantalar

Sayılan çeşitler içinde seçim yapılırken potansiyel müşterilerin tercihlerinin hangi yönde olacağı esas alınmalıdır. Örneğin genç yaşlardaki gruplarda laptop çantası, okul çantası, sırt çantası gibi ürünler daha çok kabul görecektir. Ya da yazlık bölgelerde ürün ve hizmet satışı yapan firmaların termos çantaları promosyon olarak sunması isabetli olabilir.

Promosyon olarak üretilen çanta çeşitleri hakkında daha ayrıntılı bilgi edinmek için aşağıdaki yazılara göz atın.
Promosyon Bez Çantaları
Promosyon Bez Sırt Çantaları
Promosyon Kadın Sırt Çantaları
Promosyon Erkek Sırt Çantaları
Promosyon Kongre ve Sempozyum Çantası Nasıl Olmalıdır
Kaliteli Postacı Omuz Askılı Çantaları Nasıl Olmalıdır?


Promosyon Çantaların Üretildiği Malzeme Nedir?

Promosyon çantalar çeşidine ve kullanım amacına göre farklı malzemelerle üretilir. Günümüzde en çok tercih edilen türlerden biri bez çantalardır. Ham bez çanta adıyla satışa sunulan bu çantalar logo ya da benzeri işaretler bastırılmak suretiyle de edinilebilir. Koton, keten, bambu, Nonwoven (Tela), polipropilen gibi kumaşlar sıklıkla kullanılır. Bez çantaların en önemli özelliği doğallığı ve geri dönüşüme uygun olmasıdır.
Sırt çantası, spor çantası, kongre çantası, bilgisayar çantası, evrak çantası, laptop çantası gibi çeşitler nitelikleri gereği farklı malzemelerle üretilebilir. Dayanıklı ve ağır yük taşımaya elverişli olması gereken bu çeşitlerde deri, suni deri gibi malzemeler kullanılır.


Promosyon Çantaların Fiyat Aralığı Nedir?

Promosyon çantaların fiyatları alıcılar için oldukça önemlidir. Bu tip ürünlere toplu olarak satıldığı ve toptan satış fiyatları kullanıldığı için daha uygun fiyatlarla ulaşılabilir. Çantaların üretildiği malzeme, kalite, büyüklük, üzerlerinde bulunan aksesuar gibi özellikleri fiyatları etkiler. Üzerlerine yapılacak baskının maliyeti de fiyatları etkileyecektir. Fiyat kalite performansı yüksek ürünleri en iyi şartlarda satın almak için firmamızla irtibata geçilerek fiyat teklifi alınabilir.

Bir Fuarda Markanızı Nasıl Tanıtabilirsiniz? diye merak ediyorsanız bu yazıyı okumalısınız.

Promosyon Çanta İmalatında Teslim Süreleri Nedir?

Promosyon çanta satışlarında teslim süresinin kısa tutulması için gereken özen gösterilir. Birçok ürün stoklu olarak satışa sunulur. Bu tip ürünler seçildiği takdirde teslimat hemen gerçekleştirilebilir. Kargo ile gönderim yapılacaksa kargoda geçecek ortalama süre hesaba katılmalıdır.

Stokta bulunmayan bir ürün söz konusu ise ya da mevcut sayı yetersizse üretim yapılır. Üretim firmamızın kendi atölyelerinde yapılacağından mümkün olan en kısa sürede gerçekleştirilir. Teslimat tarihi hakkında alışveriş sırasında net bilgi alınabilir.


Logo Baskılı Promosyon Çantaların Baskı Tipleri Nedir?

Promosyon çantaların üzerine yapılacak baskılar üretildikleri materyallere uygun tekniklerle yapılır. Doğru tekniğin uygulanması halinde baskılar daha parlak, kaliteli ve dikkat çekici olacaktır. Uygulanan tekniklerden bazıları şunlardır:

  • Serigrafi baskı
  • Tampon baskı
  • Ultraviyole (UV) baskı
  • Gofre baskı
  • Lazer baskı
Çantaların malzemesine göre lazer baskı, ultraviyole baskı, tampon baskı gibi teknikler daha sık kullanılır.

Farklı renklerde, şekillerde, malzemelerde ve boyutlarda çok çeşitli promosyon çantaları bulun ve işinize en uygun olanı seçin. Türkiye'de toptan Promosyon çanta imalatını uygun fiyatlarla çevre dostu fuar çantalarının yerleşik bir tedarikçisiyiz ve Tüm Türkiye'ye teslimat yapıyoruz. Şimdi sipariş vermek için doğru zaman Hemen Bizi Arayın 0(212) 505 13 88 - 0(212) 659 08 80