Bugün pek çok kişi herhangi bir kurumda çalışsın ya da çalışmasın yanlarında çanta taşıdıklarına ve pek çok kez de evrak çantası kullandıklarına şahit oluyoruz. Daha çok resmi çanta kategorisi içinde olsa da evrak çantaları bugün herkes tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Çalışanların acil toplantı veya seminerlere koşuşturmalarında oldukça kullanışlı olan evrak çanta modelleri artık daha şık ve daha modern yapıda üretiliyor. Evrak çantalarına diz üstü bilgisayarlar dahi konulabiliyor ve bu sayede hem laptop çantası hem de evrak çantasını bir arada taşımak zorunluluğu ortadan kalkıyor.


Bu yazıda ilginizi çekebilir. Türkiye’nin Toptan Plaj Çantası İmalatçısı

Evrak Çantası

Kamu ya da özel kurumlarda çalışanlar, ofis çalışanları, öğretmenler ve daha pek çok kişi tarafından özenle kullanılan evrak çantaları önemli evrakların korunmasını sağlıyor. Önemli görülen evrakların saklanması ve kırışmadan taşınmasını ve ihtiyaç halinde de kolaylıkla bulunmasını sağlamak amacıyla kullanılan birbirinden özel tasarılarda evrak çantası alabilirsiniz.

Evrak çantaları, kullanıcıların belgeleri güvenli bir şekilde taşımasını ve evrakların zarar görmemesini sağlar. Şifreli kullanmak isteyenler için özel şifreli olarak da üretilen evrak çantaları güvenliği daha da artırır.

Erkek Evrak Çantaları

Evrak çantaları tasarım özelliklerine, boyutlarına ve hatta renklerine göre de ayrılabilirler. Günümüzde erkekler için farklı kadınlar için farklı üretilen evrak çantaları adeta şıklıkta yarışıyorlar.

Kullanım özelliklerine göre erkek evrak çantaları modelleri bulunmaktadır. Bu erkek evrak çantası modelleri şunlardır;

  • Elde taşınabilen evrak çantası çeşitleri
  • Ayarlanabilir omuz askılı evrak çanta modelleri
  • Çapraz askı özelliği olanlar
  • Portföy evrak çantası modelleri
  • Postacı çantası modeli
  • Evrak ve dizüstü bilgisayar çantaları

Çeşitli modellerde ve tarzlarda üretilen ve farklı şekillerde taşımaya müsait olan birbirinden özel erkek evrak çantası modellerini bulabilirsiniz. Bu evrak çantaları su geçirmeyen özelliği ile içinde sakladığınız evrakların ıslanmasını da önlüyor.

Kadın Evrak Çantaları

Çalışan kadınlar için özel olarak üretilen birbirinden şık evrak çantası modelleri dikkat çekiyor. Adeta şıklıkta yarışan çanta çeşitleri hem evrakların güven içinde taşınmasını sağlarken hem de güzel ve şık bir ayrıntı haline geliyor.

Üretim sırasında kullanılan malzemeleri, evrak çantasının kalitesini ve kullanım ömrünü belirlemektedir. Evrak çantalarından istenen özellikler arasında sağlam, dayanıklı ve kullanışlı olmalarıdır. Çok gözlü evrak çantaları evrakların yanında başka malzemelerin de taşınmasına imkan verir.

Evrak çantası seçimi yapılırken ayrıca şu hususlara da dikkat edilir;

  • Birden fazla eşya ve evrak çeşitlerinin taşınmasını sağlamasına
  • Birden fazla bölmesi olmasına ve telefon ve şarj aleti gibi ürünlerin de konulmasına
  • Ayakkabı ve kıyafetlerle uyumlu olmasına
  • Yağmur ve diğer faktörlerden zarar görmemesine
  • Sap boyunun ayarlanabilir olmasına

Çok bölmeli olan kadın evrak çantaları daha fazla tercih edilir çünkü kadınların yanlarında erkeklere göre daha fazla malzeme bulundurması kaçınılmazdır. Ancak bunu sağlarken de çantanın şıklığından ve zarafetinden ödün vermemesi gerekir.


Bu yazıda ilginizi çekebilir. Türkiye’nin Toptan Sırt Çantası İmalatçısı

Deri Evrak Çantaları

Evrak çantalarının üretiminde kullanılan malzeme her zaman önemlidir. Evrak çantası denilince en çok önemsenen ürünlerden biri de deri evrak çanta çeşitleridir. Hakiki deri çanta ürünler ya da suni deri çanta ürünleri bugün pek çok renk ve model seçeneği ile bulunabilir. Deriden yapılan kadın evrak çanta modelleri, diğer malzemelerden yapılmış çantalara göre daha fazla dayanıklılık gösterir.

Evrak çantası seçimi yapılırken öncelikle kullanışlı olmasına, çok fonksiyonlu olmasına sonra da kalite ve tasarımına bakılır. Kadınlar ve erkekler için evrak çantası alırken çantanın şıklığı da son derece önemlidir. Kıyafet tarzına uygun olması, spor ya da klasik tarzlarda çanta üretimini de artırmıştır.