Plastik olanlar yerine bez alışveriş torbaları kullanmanın avantajları




Neden Yeniden Kullanılabilir Bez Bakkal Çantaları Kullanmalısınız?


Belki o kağıt çantayı geri dönüştürmeyi ya da yeniden kullanmayı planlıyorsunuz ya da evin etrafını temizlemek için bu plastik alışveriş torbalarını kullanıyorsunuzdur . Belki seçiminizin, ister kağıt ister plastik olsun , daha çevre dostu bir seçenek olduğunu düşünüyorsunuz. Ancak gerçekte, kağıt ve plastik arasında ne seçerseniz seçin , niyetiniz ne olursa olsun, hala “yanlış” seçiyorsunuz - çünkü orada daha iyi bir seçenek var yeniden kullanılabilir bez bir bakkal çantası .


Ülke çapında büyüyen bir hareket, tüketicilerin ürünlerini tekrar eve götürmek için kendi yeniden kullanılabilir bez çantalarını satın almaları ve mağazaya getirmeleri içindir . Önceden biraz daha pahalı olsalar da , özellikle plastik torba kirliliğini ve plastiğin çevre üzerindeki etkilerini hafifletmek söz konusu olduğunda , tekrar kullanılabilir bez torbaların birçok faydası vardır .


Sadece neden plastik torbalar çevreye çok zararlı ? Bunun birkaç nedeni var. Üretimlerinden geri dönüştürülebilirlik eksikliklerine kadar düzenli depolama alanlarına veya daha da kötüsü, bunlardan dışarı çıkma eğilimlerine ve plastik torbalar çürümeye kadar geçen yıllar boyunca çok fazla sorun yaratıyor.


Kağıt torbalar, plastik torbaların bazı tuzaklarından kaçınır, çünkü kağıt torbalar geri dönüştürülebilir ve bir depolama alanına gitmezlerse ayrışmaları daha az zaman alır. Yine de, yetkililere göre , kağıt torbalar ya korunması önemli olan ağaçlardan ya da üretilmesi çok fazla enerji gerektiren geri dönüştürülmüş malzemeden yapılır .


Bunlar, kağıt veya plastik torbalar yerine yeniden kullanılabilir  bez torbaların kullanılmasının bazı genel nedenleridir , ancak yeniden kullanılabilir bez torbaların daha belirgin faydalarına , plastik torba kirliliğinin olumsuz etkisine ve diğer bazı nedenlere bakalım.

Sürdürülebilir olmayan bir şekilde üretilen torbaların çevre üzerinde korkunç etkileri vardır. Tek kullanımlık plastik poşetlerin çevre üzerindeki etkisi açıkçası şok edici: Amerikalılar sadece bir yılda yaklaşık 100 milyar plastik poşet kullanıyor, bu da onları üretmek için 12 milyon varil petrol kullanıldığı anlamına geliyor. Bunların sadece yüzde 1'i geri dönüşüm için geri dönüyor ve geri kalanı önümüzdeki 500 yıl içinde toksin salmaya ve atmosferi kirletmeye devam ettikleri çöplüklerde bozuluyor. Bu poşetleri geri dönüştürmeye kalksanız bile fark etmeyebilir! Bir makale, geri dönüşüm ekipmanlarının genellikle plastik bakkal poşetlerini işlemediğini ortaya koyuyor. Torbalar taşıma bantlarına ve tekerleklere takılarak ekipmanı tıkayabilir ve geri kalan çöplerden sürüklenebilir. Bu nedenle sürdürülebilir alternatifimiz karbon ayak izinizi azaltmada uzun bir yol kat edebilir.

Ek olarak, plastik poşetlerin hayvan yaşamı, özellikle de okyanus yaşamı üzerinde önemli olumsuz etkileri vardır. Plastik, okyanusta sona erme eğilimindedir, burada dibe doğru yüzer ve deniz kaplumbağaları veya yunuslar gibi genellikle plastiği tıkayan, boğan veya yutan bir grup hayvanla karşılaşır. Açıkçası, bunun olmasını istemezsiniz ve yeniden kullanılabilir bir alışveriş çantası en iyi alternatiftir!



1. Kaynakları koruyun

Küçük ve hafif görünseler de, plastik torbalar hayal edebileceğinizden çok daha büyük bir çevresel ayak izine sahiptir ve bunları yapmak için gereken ilk iş enerjiden başlamaktadır . Atık Yönetimine göre, her yıl Türkiye'de tüketilen plastik torbaların üretiminde iki milyon varil petrol kullanılıyor. 14 plastik torba üretmek için gereken miktarda benzin için bir km araba sürebilirsiniz .


2. Kirliliği azaltın

Çevre üzerindeki plastik etkileri yıkıcı olabilir. Plastik torbalar gibi plastik ürünlerin parçalanması 15 ila 1,000 yıl sürebilir ve bu da akıntılar, nehirler veya okyanus gibi suya sarılmak veya mahallenin etrafında yüzmek yerine bir depolama alanına dönüştürdüklerini varsayar. 




3. Geri dönüşüm problemlerinden kaçının

2016 Business Insider makalesine göre, iyi niyetlerin plastik bakkal torbalarını geri dönüştürmesine neden olduğu durumlarda bile , birçok geri dönüşüm ekipmanı bu işi yapamaz . Plastik torbalar konveyör bantları ve tekerlekleri üzerine takılır, makineler tıkanır; diğer geri dönüştürülmüş ürünlerden ayrılması zor olabilir ; veya geri dönüşüm tesisinin diğer kısımlarına sürüklenir - hatta tesisin dışına çıkar. Bu torbaların geri dönüşümü için en iyi seçenek, onları plastik torbalar için belirli bir bırakma merkezine götürmektir ; Bu bazen yerel bakkal ve market mağazasında bulunabilir.



4. Yaban hayatını koruyun

Deniz hayvanlarının okyanustaki plastik alışveriş torbalarını yiyecek için karıştırdığı her yıl 100.000'den fazla deniz hayvanı ölümüne neden oluyor. Plastik torbalar da ağaçlara takılır ve küçük hayvanlar çevrede sıkışıp kalabilir ve çevrede daha fazla vahşi yaşam ölümüne neden olabilir .


5. Güç ve dayanıklılığın tadını çıkarın

Plastik torbalardan farklı olarak , yeniden kullanılabilir bez çantaların , bir kutunun köşesi veya diğer keskin ürünlerin içine bastırılması durumunda saplarının yırtılması veya bir delik geliştirmesi olası değildir . Yeniden kullanılabilir torbaların hem yiyeceklerin yüklenmesi hem de boşaltılması için kullanımı daha kolaydır ve satın alma işlemlerinin mağazaya gidiş ve geliş yolculuğundan sağ çıkma olasılığı daha yüksektir. 


6. Para Tasarruf et

Türkiyede'deki birçok mağaza plastik torbalar için müşteriden ücret talep etmektedir . Torba başına bir 25 kuruş harcanacak çok şey hissetmeyebilir, ancak mağazaya her yolculukta beş veya on torba kullanan bir tüketici için ne kadar hızlı bir şekilde toplandığını düşünün. Söz değil, ortalama bir Türk ailesinin kullandığı yaklaşık 1.500 plastik alışveriş torbaları, her yıl, göre market alışverişi istatistiklerine gelen Doğal Kaynaklar Savunma Konseyi . Her bir torbanın bir 25 maliyeti varsa , bez bakkal torbalarından tasarruf edebileceğiniz yıllık 375 TL olur. 


Bu Yazı İlginizi Çekebilir Makyaj ve Kozmetik Çantaları


7. Diğer kullanımlar için yeniden kullanın

Yeniden kullanılabilir bez bakkal torbaları , yiyecek taşımaktan çok daha fazlası için kullanılabilir. Güzel bir yeniden kullanılabilir çanta aslında yapılandırılmış bir çanta gibi kullanmak için tercih sebebidir. Öğle yemeğinizi bunlara paketleyebilir, bir yolculuğa atıştırmalıklar taşımak, kütüphaneye ve kütüphaneden kitap almak için kullanabilirsiniz.

Çantalar ve teknoloji birbirinden ayrılmazdır - ne de olsa çantalarımız ve telefonlarımız değişmez arkadaşlarımızdır! Şimdi hayatı sadece daha eğlenceli değil, aynı zamanda daha kullanışlı hale getirmek için nasıl birlikte çalıştıklarını öğrenin.


Baskılı, baskısız her türden bez çanta imal ediyoruz promosyon olarak da kullanabileceğiniz bez çanta örneklerimizi görmek buraya tıklayın. teklif almak için bizi arayın veya teklif formunu doldurun