Açık havada çalışan, doğa sporları yapan, deniz, göl ve akarsu gibi alanlarda bulunması gereken kişiler için su geçirmez çantalar vazgeçilmez eşyalar olarak karşımıza çıkar. Aniden değişebilecek hava koşullarına hazırlıklı olmak bakımından da su geçirmez çantaların kullanımı önemlidir. Bu ihtiyaçlara yönelik kullanıcı taleplerini karşılamak üzere imperteks çanta olarak da bilinen suyu geçirmeyen ve hatta iten çanta üretimi yapılır.

Firmaların hedef kitlelerine sunduğu kendi tanınırlıklarını artıran ve hatırlanmayı sağlayan promosyon ürünler içinde su geçirmeyen çantalar sıklıkla yer alır. Özellikle spor malzeme satışı yapan firmalar için bu ürünler iyi bir seçenektir. 

Kaliteli, eşyaları sudan ve diğer olumsuz doğa koşullarından koruyan çantaları toptan fiyatları ile satın alarak ve gereğine göre üzerine firmaları temsil eden marka, logo, yazı ve diğer işaretler bastırarak sunmak satışları artıracak, firma prestijine katkı sağlayacaktır.

 

2022'de Promosyon Çanta Trendleri Rehberi.

Bu yazı ilginizi çekebilir.

Su Geçirmez Çanta Kumaşları

Su geçirmez çantaların kumaşları doku itibariyle yüzeyine değen suyu içine emmeyip iten bir yapıya sahiptir. Bu kumaşlara imperteks kumaş adı verilir. Oldukça yaygın bir alanda kullanılan imperteks kumaşlar reklam promosyon ürünleri, ayakkabı, döşeme yüzeyleri ve aksesuar gibi ürünlerin imalatında kullanılır. Tüm bunların yanında su geçirmez çantaların da olmazsa olmazıdır.

İmperteks su geçirmez çanta kumaşların en önemli özellikleri şunlardır:

  • Suyu emmeyen, aksine iten bir yapıya sahiptir.
  • Kolay aşınmaz, uzun yıllar kullanılabilecek kadar dayanıklı ve sağlamdır.
  • Parlak ve canlı renklere sahiptir.
  • Üzerine kalıcı ve kaliteli baskı yapılmasına uygundur
  • Şık ve estetik bir görünüme sahiptir.

Promosyon çantalarda sıklıkla kullanılan baskılar su geçirmez kumaşların üzerine rahatlıkla yapılabilir. Bu nedenle firmaların sıklıkla tercih ettiği ürünler içinde su geçirmez çantalar önde gelir.

  


Su Geçirmez Çantalar Nasıl Yapılır?

Su geçirmez çantaların kumaşının ve aksesuarlarının tümünün suyu emmeyecek özelliklere sahip olması gerekir. Bu nedenle çanta yapımında malzeme seçilirken tüm parçaların suya dayanıklı olması gerekir. Eğer evde çanta yapılacaksa su geçirmez nitelikteki bir kumaş satın alınabileceği gibi kırık bir şemsiyenin kumaşını kullanmak gibi geri dönüşüme uygun seçenekler de değerlendirilebilir.

Çantanın hangi amaçla kullanılacağı tespit edildikten sonra modelin belirlenip tasarlanması aşamasına geçilir. Tasarım yapılırken genellikle ağır yüklerin taşındığı bu çantalarda ağırlığın vücuda dengeli olarak dağılmasını sağlayacak çözümler sağlanmalıdır. Örneğin çapraz askılı bir omuz çantası ya da sırt çantası modelleri tercih edilebilir. Eğer kamp ya da dağcılık gibi faaliyetlerde kullanılacaksa büyükçe bir sırt çantası en kullanışlı seçim olacaktır.

Çantanın dikiminde kullanılacak iplikler de sağlam olmalıdır. Kötü hava koşullarında uzun süre evden uzak kalınan faaliyetlerde kullanılacak bir çantanın sağlamlığı çok önemlidir. Dikişlerin kumaşı fazlaca delerek suyu geçirir hale getirmediğinden de emin olunmalıdır.

Kullanım amacına göre çantanın birden fazla bölmesinin ve gözünün olması da gerekli ve faydalı olabilir. Su matarası, cüzdan, cep telefonu gibi eşyalar için kolay ulaşılabilir küçük ve fermuarlı bölümler hayatı kolaylaştıracak unsurlar olur. Bu bölümlerde kullanılacak fermuar ve benzeri aparatlar da suya dayanıklı nitelikte olmalıdır.


Su Geçirmez Çanta Çeşitleri

Her ebatta ve her modelde su geçirmez çanta üretimi yapılabilir. Çeşitler içinden kullanılacak alana ve amaca uygun seçimler yapılır. 

En çok aranan su geçirmez çanta modellerinin sırt çantaları olduğu söylenebilir. Doğada yapılan faaliyetler güneşli bir havada başlayıp yağmurlu ya da karlı bir havada devam edebilir. Bazen bir akarsudan geçmek, denize ya da göle dalmak da gerekebilir. 

Böyle duyumlarda cep telefonu gibi sudan uzak durması gereken eşyalar, yedek giysiler, cüzdan, para, kozmetik malzemesi ve akla gelebilecek her türlü malzeme bu çantalarda korunur. Dolayısıyla çantanın büyük, kullanışlı ve işlevsel olmasında fayda bulunur. Sırt çantaları bu açıdan isteneni verecek, gerekli konforu sağlayacaktır.

Su geçirmez çanta kılıfları da ihtiyaca yönelik seçeneklerden biri olabilir. Eğer imperteks kumaşla üretilmemiş bir çantanın olumsuz hava koşullarıyla karşılaşılabilecek bir ortamda kullanılması gerekiyorsa bu kılıflardan birine yerleştirilerek kullanılması mümkündür.


Su Geçirmez Promosyon Çanta İmalatı

Ülkemizde su geçirmez çanta ve benzeri ürünlerin üretimini yapan birçok firma bulunur. Ürün ve hizmet kalitesini ispatlamış firmaların imalat atölyeleri her türlü çanta modelinin üretimine uygun kapasitededir.

Müşterilerine ve potansiyel müşterilerine su geçirmez çanta hediye etmek isteyen firmalar imalatçılarla irtibata geçerek talep ettikleri modelleri bildirip fiyat teklifi alabilir. Toptan olarak ürün talep edilebilir. Bu durumda istenen sayı belirtilmeli, üretim ona göre başlatılmalıdır. İstenen sayı ve modelde ürün stoklarda varsa hızlı şekilde teslimat yapılabilir.

Renkli baskılara uygun olan bu ürünlerin üzerine istenen resim, yazı, şekil ve işaretler de basılabilecektir. Baskı yapılacak görseller hazırlanıp sunulabileceği gibi imalatçı firmadan da tasarım yapımı istenebilir.


Promosyon Su Geçirmez Çanta Fiyatları

Su geçirmez çantaların fiyatları konusunda oldukça geniş bir aralıktan söz edilebilir. Çantaların marka ve modelleri fiyatları belirleyici unsurlardandır. İmalatçı firmalardan alınacak su geçirmez çantalar toptan satış fiyatlarıyla alınabilir. Böyle durumlarda fiyatların daha uygun olacağına şüphe yoktur.

İmalatçı firmalardan üretilen çantaların ek aksesuarla ve özelliklerle zenginleştirilmesi istenebilir. Bunlar fiyatların yükselmesine neden olacaktır. Ayrıca yapılacak baskıların maliyeti ve kullanılacak işçilik de fiyatlara eklenir. Net bir fiyat almak isteyenlerin güvenilir bir imalatçı firma yetkilileriyle temasa geçerek fiyat teklifi almasında fayda vardır.

Promosyon çanta imalatında lider firma olan Avrupa Çanta ’da su geçirmez promosyon çanta imalatı yapılmaktadır. Beğeneceğiniz model için istenilen adette promosyon çanta imalatı için Avrupa Çantanın web sitesini ziyaret edebilirsiniz.